18 september 2021
14:00

Bodens BK

Bergnäsets AIK - Bodens BK FF 2-1

Det blev en härlig lördag eftermiddag på JIABvallen. Seger med 2-1 mot en av seriens förhandsfavoriter Bodens BK FF.
Boden är till stora delar spelförande men killarna följer vår matchplan på ett suveränt sätt den här eftermiddagen. Vi tar ledningen i minut 27 genom Elton som får näta, fint framspelad av Ahlander, på brorsan Simon i BBK-kassen. I 33:e minuten blir Miguel frispelad och blir neddragen strax utanför straffområdet av en BBK-försvarare. Domaren nöjer sig med gult kort men ingen på arenan hade nog protesterat om det varit rött kort och målchansutvisning. Frisparken blir resultatlös men två minuter senare trycker Precious in 2-0 framspelad av Måns. 2-0 står sig halvleken ut. I andra kommer BBK ut med ny energi men BAIK försvarar sig utmärkt och är hela tiden farliga i kontringarna. Trots ett stort bollinnehav från Bodens sida så känns det lugnt och vi spelar oss ur situationerna på ett bra sätt. Efter ca 80 minuter spelar Max fram Precious som bryter sig in i straffområdet och blir fälld när han ska placera in bollen till 3-0. Hela JIABvallen, utom några BBK-supportrar, ropar på straff men domaren friar konstigt nog. BBK fortsätter jaga och i 88:e minuten reducerar man till 2-1 vilket också blir slutresultatet efter 97 spelade minuter. Stark insats av hela laget med extra plus till Simon i kassen som agerar mycket stabilt genom hela matchen. Nu laddar vi batterierna till torsdagens nästa miniderby mot Storfors AIK på bortaplan.